Over ons

/Over ons
Over ons2018-08-25T10:39:21+00:00

Wie zijn we?

Hesbania is de grootste regionale studentenvereniging aan de Vrije Universiteit Brussel die de studenten uit Haspengouw en Hageland aan de universiteit bij elkaar brengt doorheen alle studierichtingen. Bijgevolg onderschrijft Hesbania zich ook aan de basisbeginselen van de Vrije Universiteit Brussel, zijnde vrijzinnig denken en vrij onderzoek. Hiernaast laat Hesbania in haar dagelijkse werking de Haspengouwse streekmentaliteit zoveel mogelijk doorklinken, om als het ware onze uitvalbasis te verrijken met vertrouwde aspecten van het thuisfront. Daarbovenop hecht de kring ook een groot belang aan het onderhouden van de folklore van het Brusselse studentenleven.

Hesbania werd opgericht op maandag 25 februari 2002 in café De Confrater te Etterbeek. De vestigingsplaats van Hesbania bevindt zich op de Vrije Universiteit Brussel, Pleinlaan 2, 1050 Elsene.

De Vrije Universiteit van Brussel hanteert als slogan ‘redelijk eigenzinnig’ en baseert zich sinds zijn ontstaan op de begrippen van het vrij onderzoek. Dit betekent dat er naar problemen, fenomenen en onderwerpen gekeken wordt zonder vooroordelen. Ook wordt er geen beroep gedaan op autoriteit, geloof of dogma.

Daarop verder bouwend wordt de spreuk ‘scienta vincere tenebras’ hoog in het vaandel gedragen. Dit betekent zoveel als ‘door wetenschap de duisternis overwinnen’. Naast deze spreuk komt ook de bedelzakvoor op het schild van de Vrije Universiteit Brussel. Deze bedelzak, net als de kleuren oranje-wit-blauw verwijzen naar de strijd van de Protestantse Geuzen en de Prins van ORanje en hun strijd tegen de Spaanse Inquisitie in de 16de eeuw. Voor een meer uitgebreide informatie over de Vrije Universiteit Brussel, kunt u terecht op hun website.

WAT DOEN WE?

Stamcafé

Luigi's

Wij zijn vaak door de week te vinden in onze stamcafé Luigi’s op Generaal Jacqueslaan 253 te Elsene. Hier organiseren we onder andere TD’s en eetavonden. Een andere tientallen studentenkringen hebben ook dit café als hun stamcafé waardoor het mogelijk is om met hun te verbroederen.

TD's

Thé Dansant

De Thé Dansant is een typische studentenfuif. De TD’s op de VUB gaan meestal door in de BSG zaal. Hesbania organiseerde in het verleden met succes Latino Night, TD Masqué en College Party. Hiernaast gaf Hesbania nog verschillende kleinschaligere TD’s in Luigi’s (Around the world, Hollandia, Moulin Rouge, …)

Cantus

Cantus

Een cantus is een liedjesavond die door een kring wordt georganiseerd. De organiserende kring leidt de cantus en de rest van de genodigden doen aan leutige studentikoze samenzang met een toepasselijke hoeveelheid aan (alcoholische) dranken. Hesbania organiseert een viertal cantussen per jaar.

Cultuur

Cultuur

Het cultuurcomité houdt zich jaarlijks bezig met het organiseren van een aantal cultuuravonden. Dit kan varieren van een bezoek aan de opera tot een bluesavond in een Brusselse café. Er worden ook jaarlijks kroegentochten georganiseerd om de stad en hun café’s beter te leren kennen.

Weekend

Weekend

Elk jaar organiseert Hesbania een weekend voor de leden. Hierbij brengen we het weekend door in een huisje in onze streek. Op het weekend doen we talloze activiteiten o.a een quiz, bosspel, cultureel uitstapje, … .

BESTUUR 2018-2019

Kernbestuur

Sylvana Eichhorn

Voorzitter

GSM: 0494/78/36/93

Lisa Fenucci

Ondervoorzitter

GSM: 0487/51/76/95

Pauline Hotterbeex

Secretaris

GSM: 0498/10/50/87

Brent De Weerdt

Penningmeester

Kevin Gerits

Doopmeester

GSM: 0484/14/96/01

Doopcomité

Annemieke Brouwer

Schachtentemster

Valérie Stragier

Schachtentemster

Nick Warmoes

Schachtentemmer

Comités & overige

Mathias Van Sighem

Cantor & weekendcomité

Aïda Gapsabova

Feestpraeses

Julie Van Ongeval

Zangfeestverantwoordelijke

Esther Nijskens

Cultuurpraeses & weekendcomité

Yannick Remans

Cultuurcomité

Gwendolyne Roggeman

Cultuurcomité

Yelda Büyük

Sponsorcomité, Weekendverantwoordelijke & Website

Alice Vandermeulen

Polyvalent talent

Silke Wijnants

Social Media & EHBO

Lucas Motmans

We-love-het-bestuurs-team

Tom Van Den Schilden

Weekendcomité

Anton Weyers

Sportpraeses

Medewerkers

Agna Vandenberghe

Arnaud Juliens

Hendrik Baillien

Sophie Craeninckx

Janne Vandebroek

Mathias Hermans

Ellen Witters

Paulien Christiaens

Antje Jacobs

Julien Croonen

Veronica Reggers

Line Simonet

Tristan Gondar

Celeste Willems

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.