Over ons

/Over ons
Over ons 2018-03-12T21:46:46+00:00

Wie zijn we?

Hesbania is de grootste regionale studentenvereniging aan de Vrije Universiteit Brussel die de studenten uit Haspengouw en Hageland aan de universiteit bij elkaar brengt doorheen alle studierichtingen. Bijgevolg onderschrijft Hesbania zich ook aan de basisbeginselen van de Vrije Universiteit Brussel, zijnde vrijzinnig denken en vrij onderzoek. Hiernaast laat Hesbania in haar dagelijkse werking de Haspengouwse streekmentaliteit zoveel mogelijk doorklinken, om als het ware onze uitvalbasis te verrijken met vertrouwde aspecten van het thuisfront. Daarbovenop hecht de kring ook een groot belang aan het onderhouden van de folklore van het Brusselse studentenleven.

Hesbania werd opgericht op maandag 25 februari 2002 in café De Confrater te Etterbeek. De vestigingsplaats van Hesbania bevindt zich op de Vrije Universiteit Brussel, Pleinlaan 2, 1050 Elsene.

De Vrije Universiteit van Brussel hanteert als slogan ‘redelijk eigenzinnig’ en baseert zich sinds zijn ontstaan op de begrippen van het vrij onderzoek. Dit betekent dat er naar problemen, fenomenen en onderwerpen gekeken wordt zonder vooroordelen. Ook wordt er geen beroep gedaan op autoriteit, geloof of dogma.

Daarop verder bouwend wordt de spreuk ‘scienta vincere tenebras’ hoog in het vaandel gedragen. Dit betekent zoveel als ‘door wetenschap de duisternis overwinnen’. Naast deze spreuk komt ook de bedelzakvoor op het schild van de Vrije Universiteit Brussel. Deze bedelzak, net als de kleuren oranje-wit-blauw verwijzen naar de strijd van de Protestantse Geuzen en de Prins van ORanje en hun strijd tegen de Spaanse Inquisitie in de 16de eeuw. Voor een meer uitgebreide informatie over de Vrije Universiteit Brussel, kunt u terecht op hun website.

WAT DOEN WE?

Stamcafé

Luigi's

Wij zijn vaak door de week te vinden in onze stamcafé Luigi’s op Generaal Jacqueslaan 253 te Elsene. Hier organiseren we onder andere TD’s en eetavonden. Een andere tientallen studentenkringen hebben ook dit café als hun stamcafé waardoor het mogelijk is om met hun te verbroederen.

TD's

Thé Dansant

De Thé Dansant is een typische studentenfuif. De TD’s op de VUB gaan meestal door in de BSG zaal. Hesbania organiseerde in het verleden met succes Latino Night, TD Masqué en College Party. Hiernaast gaf Hesbania nog verschillende kleinschaligere TD’s in Luigi’s (Around the world, Hollandia, Moulin Rouge, …)

Cantus

Cantus

Een cantus is een liedjesavond die door een kring wordt georganiseerd. De organiserende kring leidt de cantus en de rest van de genodigden doen aan leutige studentikoze samenzang met een toepasselijke hoeveelheid aan (alcoholische) dranken. Hesbania organiseert een viertal cantussen per jaar.

Cultuur

Cultuur

Het cultuurcomité houdt zich jaarlijks bezig met het organiseren van een aantal cultuuravonden. Dit kan varieren van een bezoek aan de opera tot een bluesavond in een Brusselse café. Er worden ook jaarlijks kroegentochten georganiseerd om de stad en hun café’s beter te leren kennen.

Weekend

Weekend

Elk jaar organiseert Hesbania een weekend voor de leden. Hierbij brengen we het weekend door in een huisje in onze streek. Op het weekend doen we talloze activiteiten o.a een quiz, bosspel, cultureel uitstapje, … .

BESTUUR 2017-2018

Kernbestuur

Yelda Buyuk

Voorzitter

Esther Nijskens

Ondervoorzitter

Lisa Fenucci

Secretaris

Lucas Motmans

Penningmeester

Pauline Hotterbeex

Vice-penningmeester

Mathias Van Sighem

Doopmeester

Kevin Gerits

Vice-doopmeester

Doopcomité

Elise Toppet

Schachtentemster

Tom Vandenschilden

Schachtentemmer

Lotte Lenaerts

Schachtentemster

Tristan Gondàr

Schachtentemmer

Myrthe Timmermans

Schachtentemster

Comités & overige

Bjorne Baeten

Cantor & memecomité

Manu Vandersmissen

Feestpraeses

Maryse 

Feestcomité & Weekendcomité

Melanie Wennberg

Feestcomité & Weekendcomité

Eveline Cornelis

Eetavondverantwoordelijke

Ella De Gregoriis

Cultuurpraeses

Eric Lucassen

Sponsorverantwoordelijke & memecomité

Sylvana Eichhorn

Sponsorcomité, social media & memecomité

Antje Jacobs

Polyvalent Talent

Ellen Witters

Polyvalent Talent

Michelle Castro

Polyvalent Talent

Alix Elsander

Polyvalent Talent

Paulien Christiaens

Zangfeestverantwoordelijke & Fotograaf

Hendrik Baillien

Zangfeestcomité & ouwezakkenwerking

Celeste Willems

Weekendverantwoordelijke

Julie Reynders

Weekendcomité

Silke Wijnants

Social Media & EHBO

Robin Don van den Hoeven

Archivaris

Thomas Reijneveld

Sportpraeses

Sophie Craeninckx

Website

Aïda Gapbasova

We-Love-Het-Bestuur Team

Medewerkers

Ilian Dethier
Eva Genin
Dilara Eryasar
Jan van der Kolk
Gianasita Sugiana
Wim Hulsman
Janne Vanoppen
Veronica Reggers
Nandy Dolman
Mathias Hermans
Gaëlle De Bondt
Yana Boonen
Alice Vandermeulen

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.