1. TOERIST VAN DE MAAND

 

De prijs van “Toerist van de maand” gaat dit maal naar Tim Van den Zwaarden! Hij heeft een harde strijd gevoerd met Sylvanus die de halve wereldbol overvliegt alsof ze geen bachelorproef te maken heeft, en Annemokke die na een dagje Nederland rondliep met een hoofd alsof ze het in een emmer lippenstift geduwd had.

Hoe versloeg hij deze titanen? Tim was zeer inventief! Hiervoor ging hij met zijn familie een dagje vissen op zee, maar voor iemand hem een hengel in zijn handen kon duwen beschermde hij al een emmer met zijn leven, en vice versa. Eens terug aan wal besloot Tim dan maar om zijn resterende zomer op de campus door te brengen. Hoewel hij geen herexamens heeft, gaat hij toch regelmatig sporten en kookt hij zo nu en dan eens voor zijn vriendin Aline. Voor de rest weet hij niet zo goed wat te doen met zijn leven. Heeft iemand de gouden tip voor Tim? Hier is alvast wat extra informatie:

 

Alcoholische kryptonite: Rum
Als hij in een fruit zou moeten wonen:
De banaan van Lucas
Guilty pleasure:
op de campus rondwandelen in augustus zonder herexamens
Favoriete kardashian: The godfather himself – robert kardashian !

 

2. SCHACHT VAN DE MAAND

Onze schachten zijn flink geweest tijdens de zomer, maar in het bijzonder schacht MTV! Niemand heeft hem deze maand naar zijn bed moeten dragen. Hij heeft elke week flink zijn adjes gedaan, en vorige week zelfs zijn mama kunnen verslaan. Met andere woorden, hij is helemaal klaar voor het begin van het academiejaar! Misschien geeft zijn vriendin Askana hem deze maand wel “off-leash-priviliges”. Als je deze flinke jongen binnenkort tegenkomt op campus, vergeet dan niet de volgende zaken:

 

Slechtste eigenschap: lui
Alcoholische kryptonite:
Pak anders Mojito
Favoriete Pokémon:
Charmander
Als hij zijn leven moet omschrijven door een filmtitel:
Saving Private Ryan
Favoriete bestuurslid:
Yelda, omdat ik die kan pesten

 

 

3. JENEVERGEZEVER MET CELESTE EN TRISTAN

Wat kan Hesbania verkopen op de Kick-off?

4. PROSENIOR VAN DE MAAND

Deze maand zetten we graag onze prosenior Cophie Sraeninckx in de kijker! Nerva was praeses in 2014-2015. Waarom verdient ze de prijs? Geen flauw idee!

Cophie ruilt al eens graag haar BH in voor een meter, bazuint zo nu en dan eens rond dat ze een vodkaslet is en zaagt regelmatig dat het tijd is voor Panini-eetavond. In haar vrije tijd is ze reeds 4 jaar de stiekeme webmaster van Hesbania, ook al werden er steeds andere mensen aangesteld. Spirelli is regelmatig terug te vinden in Luigi’s als minst vrijgevige barvrouw van het jaar, en is naar verluid nog steeds op zoek naar iemand om haar voorraadkast van op kot te komen ophalen. Ben jij geïnteresseerd? Voor je helemaal naar haar kot gaat, kan je best het volgende in gedachten houden:

Alcoholische kryptonite: Vodka
Favoriete eetavond:
Panini eetavond
Als ze een miljoen euro kreeg dan:
Kocht ik een auto
Meest gebruikte pick-up line:
How you doin?
Gemiddelde slaap per nacht:
6u50 zegt mij app.

 

 

5. COMPUTERTIP VAN DE MAAND MET YELDA

Have you tried turning it off and on again?

 

6. CULTUURWEETJE VAN DE MAAND MET ESTHER

Het cultuurseizoen begint pas in September.

 

7. DRINKING GAME OF THE MONTH

In deze rubriek wordt er elke maand een simpele drinking game geïntroduceerd binnen Hesbania. Deze maand: Wanneer iemand het woord “effectief” zegt, herhaalt iedereen het woord en neemt een grote slok van zijn pintje. Lijkt eenvoudig, maar wij simpele Haspengouwse boeren hebben niet zo’n uitgebreide woordenschat om dat woord effectief te vermijden.

 

8. DRINKING PARTNER OF THE MONTH

Onze drinkingpartner of the month is Ayla Gapgasova! Geen willekeurige loting maar een heus drankprobleem is wat haar deze titel heeft opgeleverd. Kom je haar tegen, drink dan samen met haar je glas leeg! Geen zorgen, ze kan (en mag) geen neen zeggen. Als je geslaagd bent, krijg je een handtekening in je veulenpas of een handtekening op een ledemaat naar keuze. Voor je haar effectief uitdaagt, kan je maar betere de volgende feiten in gedachten houden:

Alcoholische kryptonite: Vodka; i’m a weak russian
Favoriete kaartspel:
Manillen
Als ze met één persoon van Hesbania van leven kon ruilen:
Pauline, want ik ben dol op haar kleerkast
Grootste angst:
In slaap vallen in het BSG toilet
Childhood crush:
Zac Efron  (en voor een heel korte periode Tom van Tokio Hotel, we all had an emo phase)

Lifehack: Als je geluk hebt wordt ze zo dat dat ze gaat zorgen dat jij ook veilig terug op kot geraakt!

 

 

 

9. MEME VAN DE MAAND

 

10. INSPANNEN MET WANNE

Vakantie, een periode van absolute rust! Terwijl de ene student lekker ligt te chillen op vakantie, bevindt de andere zich achter zijn boeken. Maar bewegen? Dat wordt vaak achterwege gelaten! Daarom is het belangrijk om af en toe eens te sporten. SpOrTeN?!? Ja, dat kan zeker, dat hoeft zelfs niet lang te zijn. Om al de luie studenten aan het bewegen te krijgen geef ik deze maand een goeie typ: draag tijdens het studeren/op vakantie sportkleding, zo wordt je brein automatisch getriggerd om te gaan sporten (en dit komt je gezondheid ten goede).

 

11. PRANKS MET KEVIN

 

12. SCHOL MET POL

Pol, onze secretaris, is de voorbije maand speciaal naar Tropische Madeira afgezakt om voor ons de hipste drankjes te gaan spotten. Na extensief onderzoek heeft ze kunnen concluderen dat “elke alcohol gemengd met een vers sapje” een goede keuze is. Daarnaast wist ze nog te vertellen dat de lokale alcohol zelfs met verse citroen is. Na dit bericht konden we helaas niet meer ontcijferen wat ze nog naar ons stuurde. Maar geen zorgen, Pol was 1 uur geleden nog actief volgens Facebook. Schol, Pol!